Haaruitval; Wat kan de oorzaak zijn en hoe kan je dit verzorgen?

Haaruitval; Wat kan de oorzaak zijn en hoe kan je dit verzorgen?

Aaaah.. haaruitval!! Wat kan ik er tegen doen?


Je hoort het steeds vaker jammer genoeg: Haaruitval bij vrouwen. Veel mensen schamen zich ervoor en weten niet hoe ze het tegen moeten gaan. Het is een grote nachtmerrie... tijdens het afdrogen van jouw haar kom je erachter dat er een grote pluk haar in de handdoek blijft zitten. Je schaamt je en weet niet wat te doen. Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten, want er zijn tal van oplossingen die jou kunnen helpen. Je leest het in deze blog!


Haaruitval door stress
In sommige gevallen is jouw haaruitval veroorzaakt door de aanmaak van Cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde productie van adrenaline en hierdoor een overproductie van melkzuur. Dit kan er op lange termijn voor zorgen dat er haaruitval optreedt. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw haar gezond te maken en houden. Allereerst is het natuurlijk goed om jouw stressniveau te verlagen door zelf iets meer te ontspannen. Pak eens een lekkere verzorgende shampoo of haarmasker. Of laat je eens lekker in de watten leggen in de Blush Hairstyling salon!

Wij gebruiken in onze salon producten van BRUNS. Het zijn een innovatieve producten op natuurlijke basis met een eindresultaat zoals je gewend bent. Alle producten zijn op basis van Gecertificeerde Biologische en 100% Natuurlijke Ingrediënten. Alle BRUNS-producten worden geproduceerd in ZWEDEN. Daarna worden ze via een Nederlandse Distributeur verkocht aan Nederlandse Kapsalons.

Wat is alopecia


Alopecia areata is een ziekte waarbij er ineens haren uitvallen. Hierdoor komen er kale plekken in het haar. Ongeveer 2 van de 100 mensen krijgen ooit in hun leven last van deze ziekte. Het kan op alle leeftijden gebeuren, ook bij kinderen. Meestal gebeurt het bij (jonge) volwassenen. Mannen en vrouwen krijgen even vaak alopecia areata.

Sommige mensen krijgen maar één keer kale plekken en daarna groeit het haar weer terug. Veel mensen krijgen daarna nog vaker een periode waarin er weer kale plekken komen. Soms blijft het haar helemaal weg. Alopecia areata is gelukkig niet besmettelijk.


Hoe ontstaat alopecia areata?


Rondom de haarwortel vindt een ontstekingsproces plaats waardoor de haarwortels niet meer goed functioneren. Eerst groeien er uit de aangedane wortels makkelijk afbreekbare haren, waarna er uiteindelijk helemaal geen haar meer groeit op de specifieke plekken. Bij sommige patiënten kan het uiteindelijk tot volledige kaalheid leiden. Doordat de wortel niet uitvalt, kan het haar terug groeien. Het is vaak een tijdelijke vorm van haaruitval, maar dat hoeft niet. Bij veel mensen met alopecia areata groeit het haar binnen twee jaar weer terug. Het proces verloopt bij iedereen verschillend en behoort tot de grillige huidziekten.


Oorzaken alopecia areata


In feite is het niet duidelijk waardoor alopecia areata, oftewel pleksgewijze kaalheid, exáct ontstaat. In ieder geval is het niet besmettelijk. Men gaat uit van meerdere factoren die samen uiteindelijk tot het haarverlies leiden. Zo kan het zich na stress plotseling openbaren en kunnen erfelijke factoren een rol spelen. Er wordt ook een verband gelegd met een afwijking in het afweermechanisme van het lichaam, het immuunsysteem. Dit richt zich niet tegen infecties van buitenaf maar tegen het eigen lichaam, in dit geval tegen de haarwortels. Als men lijdt aan een ziekte die gepaard gaat met een afwijking in het afweersysteem kan dit versterkt worden. Denk aan een schildklierziekte, vitiligo of bepaalde vormen van bloedarmoede.


Signalen haaruitval vrouwen


Dunner wordend haar
Langer dan 6 weken haarverlies (meer dan 100 haren)
Haar dunt uit
Een mix van uitgedunde/dikke haren


Signalen haaruitval mannen


Inhammen (voorhoofd)
Verschuiving haargrens
Haar wordt dunner


Diffuus haaruitval

Telogeen effluvium is een symptoom en geeft nog niet aan wat de onderliggende oorzaak is van de haaruitval. Telogeen effluvium verwijst naar veel of extreme haaruitval door een verstoring van de haargroeicyclus. De meest onschuldige vorm van diffuus haaruitval bij vrouwen is de seizoens haaruitval (rui). In het voor- en najaar kunnen er periodes zijn waarin het haar meer uitvalt en dit herstelt zich weer in de zomer en in de winter. Ook haarverlies na de zwangerschap is een normaal verschijnsel wat enkele maanden aanhoudt. Hierna herstelt het haar weer!


Vitamines tegen haaruitval
Waarom zijn vitamines eigenlijk goed voor je haar?


Vitamines zorgen voor de gezondheid van je haar, maar ook voor de haargroei.

Welke vitamines heb je nodig?


Vitamine A
Nodig om je haar gehydrateerd en gezond te houden.


Vitamine C
Maakt collageen aan en helpt veroudering van je haar te voorkomen.

Riboflavine
Activeert vitamine B6 en niacine. Dat is belangrijk voor de haargroei.

Niacine
Brengt zuurstof en voedingsstoffen naar de haarzakjes

Biotine
Verbeterd de kwaliteit en dikte van je haar en geeft meer glans.

Zink
Speelt een belangrijke rol bij de groei en hey herstel van het haarweefsel.

Koper
Helpt de haargroei te regenereren en maakt bestaand haar dikker

Selenium
Versterkt de haarzakjes om de haargroei te stimuleren

Het is belangrijk dat je genoeg vitamines binnen krijg, maar let wel op dat je niet teveel vitamines binnen krijgt. Door teveel vitamine B kan je ook haaruitval krijgen. We hebben verschillende producten met deze vitamines erin.


Producten die haargroei stimuleren:

 

Groei shampoo Nº80 & Nº81

Deze bijzondere shampoo verhoogt de haargroei, haardichtheid en gaat haaruitval tegen. Dit product maakt je haar sterker! 

Tegen haaruitval en stimuleert de haargroei

VÄXASHAMPOO Nº80 is geschikt voor alle haartypes en draagt bij aan een verbeterde haargroei*, haarsterkte* en haardichtheid*. Het product reinigt en hydrateert het haar en de hoofdhuid zodat de actieve ingrediënten volledig effect hebben. Extracten van mungbonen en rode klaverkiemen stimuleren de haarzakjes. Het product bevat ook AKOSKY AZUKI® 1,3%, waarvan natuurlijk en klinisch is bewezen dat het haarverlies tegengaat en de haargroei maximaliseert. De shampoo heeft een verfrissende unisex geur van limoen en munt. En er is een parfum vrije shampoo. 

 

Groeiwater Nº80 & Nº81

 

Leave-in spray voor je hoofdhuid om de groei te stimuleren, haaruitval te minimaliseren en de haarsterkte te vergroten. Het kalmeert je hoofdhuid en heeft een verfrissende unisex geur van limoen en munt.

Groei en volheid

VÄXAVATTEN Nº80 is een hoofdhuidwater voor alle haartypes. Gebruik altijd na het wassen met GROWTH SHAMPOO voor maximaal effect. Mungbonen en rode klaverkiemen stimuleren de haarzakjes en dragen bij aan een verhoogde haargroei*, haarsterkte* en haardichtheid*. Het natuurlijke en klinisch bewezen ingrediënt AKOSKY AZUKI® 1,3% maximaliseert de groei en vermindert haaruitval. Het product heeft een ongepafrumeyerde leave in spray en een verfrissende unisex geur van limoen en munt. ✨🍃

 

 

Groeimasker Nº80 & Nº81

 

Stimuleert de haarzakjes en gaat haaruitval tegen. Dit haarmasker verhoogt de haargroei en haardichtheid, en heeft een verfrissende unisex geur van limoen en munt.

Haargroei en gaat haaruitval tegen

VÄXAMASK Nº80 geeft groei en volheid aan alle haartypes. Geschikt voor mensen die veel haar verliezen of dun haar hebben. Regelmatig gebruik draagt bij aan een verbeterde haargroei*, haarsterkte* en haardichtheid*. De stimulerende eigenschappen van het product komen onder meer van mungbonen en rode klaverkiemen. Bevat ook AKOSKY AZUKI® 1,3% waarvan klinisch is bewezen dat het haarverlies tegengaat en de groei maximaliseert. Bovendien is het ingrediënt van natuurlijke oorsprong. Het haarmasker heeft een ongeparfumeerde masker en een masker met een frisse geur van limoen en munt. 🍋🍃

 

BRUNS Nº80 & Nº81

 

Växavatten keratine De keratine die in de producten wordt gebruikt, is natuurlijk en afkomstig van wol. Het versterkt en geeft extra glans aan je haar!

 

Voor het beste resultaat raden wij u aan uw behandeling met de kit te starten. ✨🌱

 

Waardevolle eigenschappen

  • Stimuleert slapende haarzakjes
  • Verhoogt de haargroei
  • Versterkt het haar
  • Hydraterend

 

Heb je onze växavatten set al gespot? 👀✨

 

Terug naar blog